dsc_5893
      Ako býva zvykom posledný májový víkend patril v Leviciach akcii Tuning Party Margita Ilona. Konala sa 28.5. až 30.5. 2010 na kúpalisku Margita Ilona pri Leviciach. Upršané počasie, ktoré sužovalo Slovensko už niekoľko týždňov nedalo pokojne spať ani organizátorom zrazu. Po obhliadke rozmočeného areálu neboli vyhliadky príliš ružové. Napokon sa všetko na dobré obrátilo a po slnečnom štvrtku prišiel aj slnečný víkend a zraz sa mohol bez problémov začať.

      Oficiálne otvorenie bolo plánované na 17:00, ale kvôli pribúdajúcim nedočkavcom sa brány zrazu otvorili o pár hodín skorej, čo dávalo tušiť veľký záujem. Netrvalo dlho a návštevnosť prekročila prvú stovku áut, neskôr aj druhú a do polnoci už bola na svete aj tretia stovka áut. Piatkový program okrem diskotéky dopĺňala aj známa audio súťaž DB Drag Racing, ktorá sa tešila rekordnej účasti súťažiacich, drifty a polnočný light tuning, na ktorom sa zúčastnila desiatka viac či menej vysvietených áut. Jednoznačne najviac zaujal pán na Daewoo Espero, ktorý okrem svojho osvetlenia predviedol aj pekne vymodelovanú krajinku s funkčným vláčikom a lietadlom v kufri svojho auta. Po vyblikaných „zázrakoch techniky“ pokračovala diskotéka až do rána.

    Po rannom budíčku nasledovala jazda zručnosti, ako vždy naplánovaná na sobotné doobedie. Registrovalo sa takmer 40 jazdcov, ktorý si mohli po pešej obhliadke danú trať skúsiť aj za volantom. Bodovalo sa v dvoch objemových kategóriách, do 1600 ccm a nad 1600 ccm. Každý jazdec mal k dispozícií jednu tréningovú a tri ostré merané jazdy, z ktorých sa dve najlepšie sčítavali. V kategórií do 1600 ccm sa umiestnil na 1. mieste Jaro Štefanšík na Peugeote 106 a nad 1600 ccm obsadil 1. miesto skúsený slalomár Andrej Rákoczi na Seate Leon Cupra. Po jazde zručnosti nasledovali drifty a pálenie pneumatík. Každý majiteľ zadokolky sa mohol do sýtosti vyblázniť a spáliť svoje zadné pneumatiky až do prasknutia. Chvíľami voľná plocha vyhradená pre drifty pripomínala skôr pretekárske depo kde sa naplno pracovalo na prezúvaní zničených pneumatík. Deň ubiehal hodinu za hodinou, autá prichádzali na zraz až sa prirútili nad areál veľké mraky so silným vetrom a tak sa so strachu pred hrozivou búrkou organizátori rozhodli urýchliť vyhlásenie výsledkov jazdy zručnosti, najkrajšieho auta zrazu, najhlučnejšieho výfuku a tomboly o celú hodinu a pol skorej.. Čo sa nakoniec ukázalo ako planý poplach. Po vyhlásení výsledkov a vylosovaní tomboly sa mohli ľudia vyblázniť na ďalšej diskotéke, ktorá trvala až do nedeľného rána.



Najkrajšie autá zrazu


1. Opel Corsa

2. Honda Civic

3. Opel Calibra

4. Škoda Rapid

5. Trabant



Jazda zručnosti do 1600 ccm


1. Jaro Štefanšík     Peugeot 106     01:20,10

2. Michal Mikle         Fiat Uno            01:21,04

3. Michal Klenko     VW Golf III         01:21,22



Jazda zručnosti nad 1600 ccm


1. Andrej Rákoczi   Seat Leon Cupra     01:19,54

2. Zoltán Szabó       BMW 318i               01:23,00

3. Marek Suríni       Škoda Octavia         01:24,25



Rekord trate: Michal Klenko VW Golf III 00:37,47


Kompletné výsledky Jazdy zručnosti si môžete stiahnuť tu


Fotogaléria:


Comments are closed.

Dôležité stránky

Partneri